Najobľúbenejšie plavebné destinácie Sofie Loren

Ikonická Sophia Loren v roli výhradnej kmotričky MSC Cruises už takmer 20 rokov uvádza lode flotily na šťastnú a úspešnú plavbu. Je jednou z najväčších ženských hviezd klasickej hollywoodskej kinematografie a svojím európskym štýlom, temperamentom a pôvabom stelesňuje podstatu talianskej spoločnosti MSC Cruises.
Sophia Loren je kmotrou flotily MSC Cruises. Images: MSC Cruises
 
Sophia Loren navštívila mnohé z najznámejších svetových destinácií a má vášeň pre cestovanie. Krátko pred slávnostnou ceremóniou spustenia novej lode MSC Seascape v New Yorku zdieľa slávna herečka zoznam svojich obľúbených elegantných destinácií, ktoré v priebehu rokov navštívila.
 
Ona sama sa vyjadrila: “Počas svojho života som mala tú česť navštíviť niektoré z najkrajších miest na svete, takže bolo ťažké vybrať len niekoľko, ktoré by predstavovali vrchol tohto zoznamu. To, čo robí tieto destinácie takými výnimočnými, sú jedinečné zážitky, ktoré som v každej z nich zažila - od inaugurácie výletnej lode až po vytvorenie špeciálnych spomienok s mojou rodinou. Pre mňa je cestovanie predovšetkým o spoznávaní nových ľudí a miest, a naopak, o znovuobjavovaní seba samej. Každá z týchto destinácií poskytuje elegantnú atmosféru na pokoj, oddych a skutočné ponorenie sa do nového miesta a jeho jedinečnej kultúry."


21 moderných lodí plavebnej spoločnosti MSC Cruises sa aj túto zimnú sezónu na svojich cestách zastaví vo do viac ako až 190 svetovo najvyhľadávanejších destinácií v 85 rôznych krajinách, vrátane miest, ktoré podľa Sophie Loren určite musíte navštíviť. Od kozmopolitných miest až po charakteristické lokality presiaknuté kultúrou a históriou či tropické oázy ...

Medzi najobľúbenejšie destinácie Sophie Loren patria: 

1. New York City:

Mesto New York plné energie, jasných svetiel a známych pamiatok, je plné zážitkov pre každý typ cestovateľa. Už o mesiac, 7. decembra 2022 tu v manhattanskom prístave Loren slávnostne pomenuje MSC Seascape, ktorá bude prvou loďou flotily inaugurovaná v „meste, ktoré nikdy nespí“. Veľkolepá ceremónia bude odrážať záväzok spoločnosti MSC Cruises voči severoamerickému trhu výletných plavieb, keďže od apríla 2023  bude práve newyorský Brooklyn domovským prístavom pre MSC Meraviglia. 

Odporúčaná plavba: 10-nocí Kanada & Nové Anglicko na MSC Meraviglia
MSC Divina vchádza do New Yorku - Image: MSC Cruises

2. Barcelona, Španielsko:

Táto svetoznáma destinácia, ktorá bola v roku 2009 pozadím slávnostnej inaugurácie lode MSC Splendida, je zároveň miestom mnohých súkromných dovoleniek Sophie Lorenovej. S pulzujúcim mestským životom, múzeami a galériami svetovej úrovne, s dizajnérskymi reštauráciami, barmi, galériami a obchodmi niet divu, že toto mesto je je na zozname najlepších destinácií hollywoodskej ikony.
Barcelona je pravidelnou zastávkou mnohých stredomorských trás spoločnosti a v júli 2009 tu bola pokrstená loď MSC Splendida.

Odporúčaná plavba: 7-nocí Západné Stredomorie na MSC Grandiosa

3. Karibik:

Karibik, domov bielych piesočnatých pláží, tyrkysových vôd a stoviek exotických ostrovov, z ktorých jeden, morská rezervácia Ocean Cay MSC, je dokonca súkromným ostrovom spoločnosti MSC Cruises, je ideálnym miestom pre dovolenku za hranicami  každodenného života. 
Práve na ostrove Ocean Cay,. v roku 2021 Sophia Loren pomenovala loď MSC Seashore v Ocean Cay, čím zároveň oficiálne otvorila aj túto jedinešnú destináciu, ktorá bola navrhnutá ako súčasť trvalého záväzku plavebnej spoločnosti k ochrane životného prostredia. 
Práve vďaka svojim prírodným krásam je Karibik jednou z obľúbených destinácií herečky.
Spoločnosť MSC Cruises bude od decembra 2022 ponúkať plavby do Ocean Cay a Karibiku na palube svojej najnovšej lode MSC Seascape.

Odporúčaná plavba: 7-nocí Karibik & Bahamy na MSC Seascape
MSC Seashore kotví pri ostrove Ocean Cay. Image: MSC Cruises

4. Dubai, United Arab Emirates:

Najvyššie budovy sveta, najluxusnejšie hotely a najodvážnejšia architektúra, koexistujúca s tradíciami, robia Dubaj miestom plným očarujúcich zážitkov a ohromujúcich výhľadov. 
V roku 2021 bolo toto mesto veľkolepou kulisou slávnostného krstu, keď kmotra Sophia Loren prestrihla pásku a privítala prvých hostí na palube výletnej lode MSC Virtuosa.

Odporúčaná plavba: 7-nocí Dubaj, Abu Zabí & Qatar na MSC World Europa

5. Grécke ostrovy:

Bohaté historické a kultúrne dedičstvo v kombinácii s úžasnou krajinou a nádherným pobrežím, kde sa striedajú dlhé úseky bieleho piesku so skrytými zátokami, zaručujú gréckym ostrovom všeobecne uznávanú vysokú pozíciu na rebríčku najžiadanejších destinácií
Sophia Loren preslávila ostrovček Hydra v 50-tych rokoch minulého storočia, kedy sa počas filmového nakrúcania filmu "Boy On A Dolphin" zamilovala do krás Grécka.

Odporúčaná plavba: 7-nocí Východné Stredomorie na MSC Armonia
MSC Musica pri gréckom Santorini. Image: MSC Cruises

6. Kodaň, Dánsko:

Sophiin ďalší obľúbený filmový set, Kodaň, poskytuje energickú a štýlovú atmosféru na nábreží s kompaktným mestským centrom. Príjemná kaviarenská kultúra a prvotriedne múzeá čakajú na návštevníkov, ktorí túžia objaviť jedinečné umenie a históriu tejto oblasti. Pobrežné exkurzie MSC Cruises im umožnia objavovať upravené záhrady, účasť na koncertoch pod otvoreným nebom a návštevy krásnych zámkov.

Odporúčaná plavba: 7-nocí Severná Európa na MSC Fantasia

7. Neapol, Taliansko:

Sophia Loren má z Neapola, kde vyrastala, množstvo spomienok. Neapol bol zároveň dejiskom viacerých jej najznámejších filmov. Mesto ju dokonca poctilo čestným občianstvom. Aj dnes je to rušný stredomorský prístav s množstvom jedinečných klenotov, čakajúcich na objavenie. V labyrintoch historických uličiek až po živé námestia, typickú taliansku kultúru stretnete na každom rohu.
V decembri 2008 tu Sofia Loren krstila MSC Fantasia.
MSC Cruises ponúka aj v tejto detinácii výber zaujímavých výletov, spomedzi ktorých spomeňme aspoň exkurziu do Pompejí na úpätí sopky Vezuv, ktorej erupcia v roku 79 zasypala prekvitajúce antické mesto metrami popola a pemzy.

Odporúčaná plavba: 7-nocí Západné Stredomorie na MSC Bellissima

Fotografie zdroj: spoločnosť MSC Cruises, vlastné fotografie

Súvisiace články

Späť do blogu